viernes, 11 de noviembre de 2011

JOKEBOX

ÒSCAR DALMAU I ÒSCAR ANDREU ELS CREADORS DE JOKEBOX





L'Òscar Andreu (Terrassa 1975) i l'Òscar Dalmau (Barcelona 1974). Ells mateixos s'anomenen "Els Òscars" i són una d'aquelles parelles de fet que la casualitat ajunta i que el destí manté unides per tranquil·litat espiritual dels seus fans. Van estudiar junts a la Pompeu Fabra van compartir pis i porten anys dedicant-se a la ràdio, aquell mitjà obsolet que escolten els taxistes i molta més gent de la que ens imaginem. Són una parella molt enèrgica.


Com a guionistes i col·laboradors de Manel Fuentes van passejar per les ones els seus "Problemes Domèstics" i a la televisió van continuar castigant el teclat amb els guions de "La noche de Fuentes" i "AMF".

Els Òscars, han estat cinc anys preparant una sèrie animada en 3D d’humor per adults. Aquesta serie es diu: Jokebox. S'emet a TV3 els diumenges a la nit i a la mateixa pàgina de TV3 es poden veure tots els capítos emesos. 
Fa cinc anys Òscar Dalmau va tenir la idea de fer una sèrie d’humor, ho va parlar amb l’Oscar Andreu i també li va semblar una molt bona idea. En un principi no havia de ser animada, sinó que havien de ser actors reals. Però ells al mateix moment que pensaven les històries i els guions també pensaven com s’havien de moure, què feia que cada personatge fos peculiar i especial. Això no sabien com explicar-li a cada actors, per tant el que van fer va ser canviar d’idea i fer-ho amb dibuixos animats i amb les seves pròpies veus.

A la sèrie apareixen 300 personatges, 300 veus diferents fetes per dues úniques persones. I 1200 animadors. Les veus són fetes per ells i al mateix moment també les fan en anglès. Els Òscars són molt ambiciosos i els hi agradaria que la sèrie fos “From Catalonia to the world”. La majoria de personatges estan inspirats en algú real. Hi ha humans i animals. Ells dos també hi surten representats.

Jokebox és una sèrie amb diferents esquetxos que representen diverses situacions familiars còmicament. L’estrena de la sèrie la van fer al cinema Urgell. Ells en un principi dubtaven si seria un fracàs o no, ja que en temps de crisi la gent s’intenta no arriscar, però ells es van arriscar; pensaven que tothom necessita un somriure. La primera temporada consta de 13 capítols de mitja hora.
















No hay comentarios:

Publicar un comentario